sâmbătă, 23 martie 2013

Jumulici şi cultura religioasă. (ep.3 Animalele)


Continuam serialul cunoașterii aducând în prim plan necuvântătoarele. Bunul Dumnezeu le-a creat pe parcursul a două zile, și anume ziua a cincea păsările și peștii iar în ziua a șasea ”animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor”. În aceeași zi Bătrânul l-a creat și pe Adam ”după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!”. Despre pluraritatea Dumnezeilor (Noastră) vom discuta în alt episod. Toate acestea se regăsesc în Cap.1 Facerea (http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=1). Faptul că un urs ne căsăpește în doi timpi și trei mișcări iar un microb ne pune la pat cu zilele, înseamnă că undeva în acest plan Bătrânul a uitat să le zică și animalelor ca omul e Ză Boss.

În capitolul 2, Șefu dă primul task din istorie, deh, tocmai își crease angajat/sclav.

19. Şi Domnul Dumnezeu, Care făcuse din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului, le-a adus la Adam, ca să vadă cum le va numi; aşa ca toate fiinţele vii să se numească precum le va numi Adam.

20. Şi a pus Adam nume tuturor animalelor şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor fiarelor sălbatice
;”

Nu știm căt a durat ca Adam să termine job-ul dat de Șefu ăl mare, ce calificativ a primit la evaluare dar cert e că și-a folosit imaginația din plin. Nu căutam explicații la cum a ajuns Adam în mijlocul oceanului să vadă balenele, cum au suferit de cald pinguinii în grădina Raiului și cum a văzut cu un ochi ager toți paramecii, euglenele și amoebele. Task de sus, a trebuit rezolvat. Sunt totuși curios de unde a apărut limbricul și unde a dispărut după ce a fost numit.

În capitolul 2, versetul 21 apar elemente noi: ” Apoi a făcut Domnul Dumnezeu lui Adam şi femeii lui îmbrăcăminte de piele şi i-a îmbrăcat.”

Vă rog să remarcați că primul măcelar din istorie este însuși bunul Dumnezeu și cel mai probabil a binecuvântat și primul abator din istorie și l-a dat în păstorirea heruvinilor. În același timp ne înterbăm cu ce se hrănea un lup. Probabil cu căpșuni ca doar nu căsăpea un biet iepuraș taman sub nasul lui Dumnezeu. Încă nu păpase nimeni fructul interzis.

Ignorăm șarpele vorbitor și ne întrebăm următoarele: Dacă Adam a numit toate animalele, înseamnă că ele erau in Rai? Dacă șarpele vorbea, oare puteau și celelalte? Adam o bârfea pe Eva la cangur? Dacă toate animalele erau în Rai, cum au ajuns ele pe Pământ? De ce le-a alungat Dumnezeu? Dacă nu erau în Rai, cum a ajuns șarpele să o momească pe Eva? Ceva dă cu virgulă în istoria necuvântătoarelor. Despre USS Noe cu servicii Ultra All Inclusive, urșii din Țara Sfântă și interzicerea de a mânca ariciul, în episodul următor.

Un comentariu:

  1. "Faptul că un urs ne căsăpește în doi timpi și trei mișcări iar un microb ne pune la pat cu zilele, înseamnă că undeva în acest plan Bătrânul a uitat să le zică și animalelor ca omul e Ză Boss"

    Cred ca aici era vb de chestii avansate spirit, puterea mintii peste materie etc. Din pacate noi, in stadiul actual al "evolutiei" suntem la nivel de mainute retardate

    RăspundețiȘtergere